субота, 7. јануар 2017.

X Knjiga koja se čita na zimovanju. Ljubavni stihovi. Knjiga za zaljubljene muslimanke. Stihovi za zaljubljene. Duhovna hrana. Hrana za dušu. KahlilGibran Duhovni citati. Koju knjigu da kupim? Koju knjigu da kupim za poklon? Šta čitaju mladi? Šta čitaju studenti? Šta da čitam na odmoru. Šta da čitam na bazenu? Šta čitaju muslimanke? Knjiga koja se mora pročitati. Knjiga koja se njaviše čita. Kahlil Gibran Citati. Halil Džubran Duhovne izreke. Šta da čitam na moru? Šta da čitam na plaži? Šta čitaju pripadnici LGBT? Knjiga za muslimanke. Koju knjigu da ponesem na more. Knjiga o kojoj se priča. Knjiga koja se čita na plaži. Knjiga za devojčice. Knjiga za tinejdžerke. Kahlil Gibran Misli, Kahlil Gibran Citati, Kahlil Gibran Knjige, Kahlil Gibran Duhovne Izreke. Halil Džubran Misli, Halil Džubran stihovi, Halil Džubran Knjiga, Halil Džubran Knjige. Kahlil Gibran Duhovne izreke. Halil Džubran izreke. Šta radi usamljena žena? Koju knjigu odneti ženi na poklon? Kako preboleti poslednju ljubav? Erotska poezija. Šta vole da čitaju muslimanke? Šta čitaju dame sa stilom. Knjiga za otmene dame. Knjiga na koju se pale žene. Koja knjiga oduševljava žene? Koju knjigu čitaju devojke. Knjiga za devojčice. Šta čitaju muslimanke, šta čitaju lezbejke? Šta da čitam na moru?




Pogledajte još jedan blog od istog utora:




U  dubini moje duše je pesma koja neće u reč da se odene.
*   *   *
Želim da glad za ljubavlju i lepotom bude u temeljima moje duše, jer video sam siti su najsrećniji od svih ljudi. Čuo sam uzdahe onih što čeznui žudeći to je najumilnija od svih melodija.
*   *   *
Nekada mi se činilo da čestica nasumično treperi u krugu života.
Danas  pouzdano  znam da sam upravo ja taj krug i da se ceo život u  uređenim
česticama pokreće prema meni.
Kažu  mi  kad su budni: Ti i svet u kojem živiš ste samo zrnce peska na beskrajnoj obali beskonačnog mora.
U snu im govorim: Ja sam beskrajno more i svetovi u celini su samo  čestice peska na mojoj obali.
*   *   *
Šta da kažem za pećine svoje duše? U tim pećinama koje te plaše tražim utočište kada sam umoran od širokih drumova, rascvetalih polja i senovitih šuma. Tamo zalazim kada nemam gde da spustim glavu. Kada bi neko koga volim smogao hrabrosti da uđe u te pećine, našao bi samo čovek koji je kleknuo da se moli.

*   *   *
Kada sam napisao na svoja vrata:
,,Ostavite svoje običaje napolju,
Pre nego što uđete”.
Ni jedna duša se nije usudila
Da me poseti, ili da otvori vrata.
*   *   *
To je prvi gutljaj iz pehara koji bogovi napuniše iz svetog vrela ljubavi. To je granica između sumjne što srce guši i rastužuje i pouzdanja koje ga ispunjava i usrećuje. To je početak poeme duhovnog života i prvo poglavlje romana o pravom čoveku. To je čvrsta spona koja veže neobičnost prošlosti s bleskom budućnosti. On dovodi pritajena osećanja do pevanja. To je reč koju usne izgovaraju objavljujući da srce dospeva na prestole, da je ljubav kraljica i da je odanost kruna. To je nežan dodir, kao kada lahor vrhovima prstiju prelazi preko usana ruže odnoseći sobom dugo slatko uzdisanje i tiho umilno šaputanje. To je početak čudesnog treperenja koje ljubavnike uznosi iz materijalnog sveta u svet nadahnuća i snova. To je primicanje cveta sase šipkovom cvetu i mešanje njihovog daha da bi se treća duša rodila. Ako prvi pogled liči na seme koje boginja ljubavi u polje ljudskog srca baca, onda je prvi poljubac nalik prvome cvetu na vrhu prve grane na stablu života.

*   *   *
Duh i srce su nastali u nama kao dve božanske suštine, pre nego smo imali misao. Duh ne može stati u okvire njenog govora, niti duša u meri njene logike.
*   *   *
Odlazim, ali ako krenem s nekom istinom neizgovorenom, ista ta istina će me ponovo potražiti i naći, čak iako mi delovi budu razasuti kroz tišine večnosti i ponovo ću doći pred vas da bih mogao da progovorim glasom nanovo rođenim iz srca tih bezgraničnih tišina.
*   *   *
Tužna duša oseti olakšanje kad se spoji s drugom koja slično oseća, kao što se u tudjini stranac sa strancem nalazi. Srca koja tuga zbliži ne razdvaja radost i njena ispraznost. Nit koja u tuzi spaja jača je od onih koje radost i sreća izatkaju.
*   *   *
Ne recite: „Našao sam istinu“, nego radije: „Našao sam jednu istinu.“
Ne recite: „Našao sam put duše.“
Radije recite: „Susreo sam dušu gde ide svojim putem.“
Jer, duša hoda svim putevima.
Duša ne ide po koncu niti raste poput trske.
Duša se otvara kao lotos sa bezbroj latica.
*   *   *
Kada dajete od imetka svoga, vi dajete samo malo.
Kada dajete sebe, istinski dajete.
*   *   *
Često kažete: „Daćemo, ali samo onima koji zaslužuju.“
Stabla u voćnjaku vašem ne kažu to. Ni stada na pašnjaku vašem.

                                                                *   *   *
Oni daju da bi živeli, jer bi zadržati značilo nestati.

x Najlepši poklon ženi za rođendan. Stihovi za zaljubljene žene, Poetzija za zaljubljene devojke. Koju knjigu da kupim na poklon? Šta čitaju učenici? Šta da čitam na odmoru. Šta da čitam na bazenu? Knjiga koja se mora pročitati. Kahlil Gibran Duhovne izreke. Kahlil Gibran citati. Knjiga koju čitaju muslimanke. Knjiga koja se njaviše čita. Knjiga na koju se pale ženežene. Halil Džubran Citati, Halil Džubran mudroti, Halil Džubra duhovne izreke. Knjiga za čitanje na moru? Šta vole da čitaju muslimanke? Šta da čitam na godišnjem odmoru? Knjiga za čitanje na plaži. Šta da čitam na plaži? Koju knjigu da ponesem na godišnji odmor? Šta treba da čitaju uzorite muslimanske žene? Koju knjigu da poklonim prijateljici? Šta da čitam? Šta čitaju muslimanke? Knjiga koja golica maštu. Šta pokloniti voljenoj osobi? Šta čitaju lezbejke. Knjiga za lezbejke. Najlepši poklon devojci. Najlepše sentimentalne priče. Najlepše romantične priče. Šta da radi usamljena žena? NAJLEPŠA ljubavna poezija. Šta vole romantične žene? Šta kupiti devojci za prvi susret. Šta čitaju romantične žene. Šta čitaju muslimanske žene? Najlepši poklon za damu. Najlepši poklon voljenoj ženi. Ljubav na letovanju. Nezaboravni ljubavni stihovin. Najčitanije knjige 2018. Šta se čita na letovanju? Kako se zaljubiti u muškarca? Kahlil Gibran filozofske misli, Halil Džubran mudre Misli, stihovi Halila Džubrana, Knjiga Kahlila Džubrana, Knjige Halila Džubrana. Duhovne izreke Kahlil Gibran. Halil Džubran Citati, Halil Džubran Duhovne izreke. Knjiga koja se čita na zimovanju. Koju knjigu da ponesem na more. Knjiga o kojoj se priča. Knjiga za devojčice. Knjiga za tinejdžerke. Šta radi usamljena žena? Koju knjigu odneti ženi na poklon? Knjiga za poklon. Knjiga koja se poklanja devojci. Najbolje knjige za čitanje. Knjiga bestseler u Srbiji 2018. Knjiga koja se najviše čita u Srbiji.




Podigni glavu da ti oči vidim ljubavi! Otvori usne da ti glas čujem. Hoces li čuti lepršanje krila u noćnome miru? Hoćeš li čuti kako se moje disanje talasa oko tvoga lica i vrata? Hoćes li osluškivati moje uzdahe što mi se otimaju, dok mi ruke klize po tvom telu? Hoćeš li videti moju himeru kako te pohodi s noćnim himerama, spava pored tebe i šapuće ti tople reči ljubavi? Što ću za te predstavljati pošto si ti meni svetlost za oči, pesma za uši i krila mojoj duši.
*   *   *
Moj je pogled uvek uperen visoko da bih gledao
Samo u svetlost,
Nikada ne pogledam dole da promotrim
Svoju senku.
I to mudrost je koju čovek mora steći.
*   *   *
Katkada pogledaš kroz  prozor i među prolaznicima ugledaš monahinju kako ide na jednu stranu i prostitutku koja ide na drugu stranu te odmah pomisliš: „Koliko li je dostojanstvena jedna, a koliko li je ružna druga.“Ali, kada bi zatvorio oči i za trenutak osluhnuo, čuo bi šaputanje u vazduhu: „Jedna se za me moli, a druga mi bol želi; u duši svake od njih je senka Duha.“

*   *   *
Ne možeš da budeš mlad i da istovremeno mladost poznaješ.
Jer mladost je isuviše obuzeta življenjem da bi imala znanja, a znanje obuzeto traganjem za sobom da bi živelo.
*   *   *
Možda ćeš zaboraviti onoga  koji  se  smejao  sa  tobom,  ali  nećeš  onoga  koji  je plakao sa tobom.
*   *   *
Kada dosegneš do svog vrhunca, želećeš samo radi želje, bićeš gladan samo zbog gladi, žedan zbog  još veće žeđi.
*   *   *
Budi zahvalan jer nisi prisiljen da živiš od  očevog  ugleda, ili  stričevog  novca.
Ali više od toga budi zahvalan da niko ne mora da živi od tvog ugleda, ili bogatstva.
*   *   *

Što ti je veća radost ili žalost, to ti je manji svet u očima.